Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN:s nya stadsbuss hyllad för design

Prisad: MAN Lion´s City. Foto: MAN.

Den nya generationen av MAN:s stadsbuss MAN Lion´s City har tilldelats det internationellt prestigefyllda designpriset Red Dot Award. Som vi tidigare rapporterat har Volvos nya premiumturistbuss 9900 också tilldelats priset. Volvo vann priset i kategorin Produktdesign, medan MAN får priset i kategorin fordon. För MAN är det andra designpriset på kort tid till nya Lion´s City. I mars tilldelades bussen ett annat tung pris, IF Design Award.

Nya Lion´s City premiärvisades i mars förra året och visades även på IAA-mässan i Hannover i höstas.

– Vi är väldigt stolta över att ha tilldelats Red Dot Design Award. Det är ett fantastiskt erkännande till de många år av engagemang som hela teamet i MAN har visat. Teamet omfattar flera avdelningar och har arbetat oförtröttligt och framgångsrikt för att nå enastående resultat, säger Rudi Kuchta, produkt- och försäljningschef för MAN:s bussverksamhet.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)