Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes-Benz får stororder på bussar till Helsingborg

Arriva har beställt 60 biogasdrivna stadsbussar från Mercedes-Benz för trafik i Helsingborg. Foto: Daimler Buses.

Bussoperatören Arriva har lagt en stororder på stadsbussar till Helsingborg. I ordern ingår 60 biogasbussar från Mercedes-Benz av typen Citro NGT samt Citaro G NGT. 57 av bussarna sätts i trafik i juni i år och ytterligare tre innan årsskiftet.

I enlighet med Skånetrafikens upphandlingskrav ska samtliga bussar drivas med biogas. Förutom ordern på Mercedesbussar har Arriva också beställt eldrivna ledbussar från VDL för trafik på BRT-linjen Helsingborgsexpressen.

Fördelningen på ordern på Mercedesbussar ligger på 42 Citaro NGT och 18 Citaro G NGT. Den förstnämnda är en 12 meter lång låggolvsbuss och den andra är en led- och låggolvsbuss på 18 meter.

Arrivas avtal sträcker sig över åtta år med en option på två år. Arriva investerar i totalt 73 fordon, varav 60 alltså levereras av Mercedes-Benz. Citaro NGT och G NGT kommer att rulla på det vanliga vägnätet i Helsingborg. De 60 bussarna från Mercedes-Benz är utrustade med elektrohydraulisk servostyrning. Stolstyget är Ecolabelcertifierat.

– Det känns hedrande att Arriva och Skånetrafiken satsar på Mercedes-Benz. Tillsammans har vi nu mycket goda förutsättningar att på ett positivt sätt bidra till en pålitlig och attraktiv kollektivtrafik i Helsingborg. Den höga tillförlitligheten och driftsäkerheten i Citaro erbjuder ett fördelaktigt ägande i många år framöver. Förare och resenärer får dessutom färdas i två av klassens säkraste och mest effektiva stadsbussar, säger Mats Wallin, Key Account Manager i EvoBus fleet-team.

– Den trafik som vi startar i Helsingborg är strategisk viktig för Arriva Sverige. Skånetrafiken och Helsingborgs stad har satsat stort på att skapa goda förutsättningar för bra trafiklösningar. En hög driftsäkerhet på fordonen är därför avgörande för att uppfylla högt ställda förväntningar hos både beställare och kunder, säger Ilir Cakolli, affärsområdeschef Syd, Arriva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)