Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dubbelledbussar från Scania till BRT-pionjär

Brasiliens första dubbelledbussar levereras av Scania till BRT-systemet i den brasilianska staden Curitiba. Foto: Scania.

Scania levererar de första dubbelledbussarna överhuvud taget i Brasilien. Bussarna går till den brasilianska staden Curitiba som på 1970-talet var den första stad i världen som satsade på att bygga upp ett BRT-system. BRT står för Bus Rapid Transit och är en högklassig busslösning med stor kapacitet och höga reshastigheter.

Curitiba har nyligen inlett en förnyelse av sin flotta av BRT-bussar. De 27 meter långa Scaniabussarna skräddarsys efter stadens krav. Köpare är företaget Viação Cidade Sorriso som är en lokal operatör som nu har börjat förnya sin vagnpark på 246 bussar.

BRT-systemet i Curitiba bygger på ett nät av 80 kilometer bussvägqr. 80 procent av bussresenärerna i staden använder systemet som har mer än en halv miljon passagerare om dagen.

Bussarna, Scania F 360 HA är karosserade av brasilianska Caio och har en frontmotor på 360 hästkrafter och kan ta 160 passagerare.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)