Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turistbussar bromsas i Oslo centrum

Oslo: Vill inte att kollektivtrafiken ska hindras av turistbussar. Foto: Ulo Maasing.

Oslo vill bli av med turistbussar i stora delar av centrum. I nya anvisningar från staden heter det att man inte önskar att turistbussarna kör på gatorna innanför Oslos Ring 1 på grund av omfattande kollektivtrafik och vägarbeten där.

– Vi upplever inte att Oslo önskar turister välkomna, säger den certifierade Osloguiden Tove Hjersrud till tidningen Finansavisen.

Hon menar att om turistbussarna kör enligt anvisningarna från staden kommer turisterna inte att få se vare sig Stortinget, Rådhuset, Akershus fästning, Karl Johans gate, Domkyrkan eller Nationalteatern från bussätet.

– Jag förstår att man inte ska vara i vägen för kollektivtrafiken. Men vad är väl en buss om inte kollektivtrafik, säger Gjersrud till Finansavisen.

I ett e-mail till tidningen kontrar borgarrådssekreteraren Kari-Anne Isaksen turistnäringen till att tänka nytt eftersom det stadigt blir mindre plats i Oslo.

– Det är inte säkert att stora turistbussar är det mest effektiva sättet att i framtiden transportera turister, skriver hon.

Här kan du ladda ner en detaljerad karta över hur Oslo vill att turistbussarna ska köra.

 

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)