Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Toppforskare i trafik till Stockholms Handelskammare

Jonas Eliasson, sparkad som trafikdirektör i Stockholm, får toppuppdrag i Stockholms Handelskammare.

Stockholms Handelskammare har knutit till sig en av landets ledande trafikforskare. Det är Jonas Eliasson, professor i transportsystem och tidigare trafikdirektör i Stockholms stad som ska arbeta med handelskammarens strategi för att positionera Stockholm som Europas bästa huvudstad. Eliasson manövrerades i vintras ut från sin post som trafikdirektör av trafikborgarrådet Daniel Helldén(M) i Stockholm – något som väckte starka reaktioner från bland annat den politiska oppositionen i Stockholms stad.

– Stockholm är en tillväxtmotor för hela Sverige. Men positionen som Europas snabbast växande huvudstad är nu hotad. För att fortsätta vara konkurrenskraftiga behöver vi lösa trafiksituationen och investera smart i infrastrukturen. Detta blir en central del av den framtidsstrategi som vi nu inleder arbetet med och som Jonas Eliasson knyts till, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

Under året kommer Stockholms Handelskammare utarbeta ett framtidsprogram för hur Stockholm-Uppsala ska kunna positionera sig som Europas bästa huvudstadsregion. Strategin ska ta fasta både på huvudstadsregionens roll i världen och regionens betydelse för hela Sverige.

– Infrastrukturen samt möjligheterna att resa hållbart och effektivt är en nyckelfråga för Stockholm. Vi vet att Stockholm står inför en situation där trycket på resandet sannolikt kommer att öka ytterligare samtidigt som skadliga flaskhalsar i trafiksystemet består. Stockholms Handelskammare är en väldigt viktig aktör för en bättre huvudstadsregion och ett starkare Sverige. Jag ser fram emot att vara med och bidra med mina perspektiv i arbetet med Handelskammarens nya framtidsprogram, säger Jonas Eliasson.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)