Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus ökar till sommaren

FlixBus expanderar till sommaren. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus´ sommartidtabell som trädde i kraft på torsdagen innebär flera nya satsningar från företaget. Bland annat expanderar FlixBus i sydöstra och södra Sverige. Dessutom trafikerar man Oslos flygplats Gardermoen i egen regi vilket innebär att värmlänningar får direkt bussförbindelse till den norska storflygplatsen.

Således får Karlstad, Kristinehamn och Karlskoga direktresor utan byten till flygplatsen med cirka 35 turer i veckan i vardera riktningen. Dessutom utökar man kraftigt resor mellan Kristinehamn och Karlstad – från 52 turer per vecka i båda riktningarna till 96 turer under sommaren.

I Blekinge utökar FlixBus med fyra nya stopp: Jämjö, Lyckeby, Ronneby och Karlshamn. Det ger direktbussar utan byte till bland annat Stockholm, Köpenhamn, Lund och Malmö. I Skåne blir Bromölla, Kristianstad och Hörby nya destinationer i samband med att man förlänger linjen Uppsala – Kalmar.

I Småland förlängs linjen mellan Stockholm och Växjö till Kalmar. I samband med detta blirHovmantorp, Lessebo, Kosta, Orrefors och Nybro nya FlixBus-destinationer.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)