Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya villkor för beställning av bussresor

Sveriges Bussföretag har tagit fram nya villkor för beställningstrafik på avstånd upp till 250 kilometer. Foto: Volvo Bussar.

Branschorganisationen Sveriges Bussföretag har tagit fram nya regler för gruppresor och resor i beställningstrafik på kortare sträckor, det vill säga avstånd upp till 250 kilometer. Bakgrunden är att bussföretag ibland hamnar i svåra situationer vid exempelvis skadegörelse i samband med fotbollsresor. De nya reglerna presenteras på torsdagen på Bustorget i Tylösand.

Vem ska till exempel betala om ett fotbollslag skär sönder säten på väg till sin bortamatch och skadegörelsen inte är reglerat i avtalet med fotbollsklubben.

Sveriges Bussföretag uppger att man ibland får frågor från medlemsföretag som hamnar i besvärliga situationer gentemot föreningar, idrottslag eller andra beställare av bussresor. Därför har nu organisationen tagit fram så kallade allmänna villkor för gruppresor och beställningsresor under 250 kilometer.

Många mindre och medelstora bussföretag utför beställningsresor med buss och för en hel del av dem är det svårt att alltid ha full koll på juridiken. De nya villkor som Sveriges Bussföretag har tagit fram är juridiskt fackgranskade och utgår från gällande lagstiftning.

Organisationen rekommenderar nu sina medlemsföretag att använda de nya allmänna villkoren när de tar uppdrag för olika beställares räkning. Man rekommenderar också företagen att boka, komma överens om och bekräfta uppdraget innan det utförs. Till det kommer bussföretagets egna dokument och särskilda villkor, exempelvis regler för av- och ombokning.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)