Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes i topp under mars

Mercedesstjärnan syns på allt fler bussar i Sverige.

Mercedes-Benz toppar statistiken över nyregistrerade tunga bussar under mars. Det framgår av branschorganisationen Bil Swedens statistik. Under månaden registrerades 71 nya bussar (både lätta och tunga), 12,7 procent fler än under samma tid förra året, då 63 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 175 bussar, 13,6 procent fler än förra året, då 154 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 67 under mars, 31,4 procent fler än under samma tid förra året då 51 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 139 tunga bussar. Det är 27,5 procent fler än under motsvarande period förra året då 109 registrerades.

Här är topplistan över nyregistrerade tunga bussar i Sverige under mars månad:

Mercedes-Benz 23
Scania 19
Setra 15
Volvo 9
Optare 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)