Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussbolag förlänger tåget till Trosa

Åkerbergs Trafik i Vagnhärad ser till att Trosa knyts till järnvägen. Foto: Holger Ellgaard.

Åkerbergs Trafik i Vagnhärad ska se till att tågtrafiken förlängs till Trosa som saknar järnväg. På tisdagen blev det klart att Trosa kommun efter upphandling skriver avtal med bussföretaget P-O Åkerbergs Trafik att köra busstrafik mellan Vagnhärads station och Trosa.

Avtalstiden är tre år, med beräknad trafikstart i oktober.

Bakgrunden är att i takt med att Trosa kommun har vuxit har också antalet pendlare ökat. För att underlätta för kollektivtrafikresenärer som tar tåg från Vagnhärads station upphandlade kommunen under våren en ny busslinje anpassad till avgångarna.

Uppdraget för Åkerbergs Trafik är att vardagar med buss transportera tågresenärer från centrala lägen i Trosa till och från Vagnhärad station. Trafiken är avsedd för tågresenärer med färdbevis för tåg och ska ses som en direkt förlängning av tågresan.

Kommunens ambition är att skapa förutsättningar för ett fortsatt ökat tågtrafikresande samt för att ytterligare höja kollektivtrafikens attraktionskraft samt att avlasta parkeringen vid Vagnhärads station.

Omkring femton turer per dag kommer bussarna att gå enligt den nuvarande tågtidtabellen. Kontant betalning eller andra typer av färdbevis är inte möjliga att använda på tågbussen, utan det är bara färdbevis för tåg gäller.

Åkerbergs Trafik kör sedan tidigare på rent kommersiell grund Trosabussen, det vill säga expressbussar mellan Trosa och Liljeholmens tunnelbanestation i Stockholm.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)