Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare drivmedel hot mot busstrafik i Dalarna

Tuff ekonomi blir tuffare på grund av drivmedelspriserna.

Höjda oljepriser och en allt svagare svensk krona hotar nu att slå mot kollektivtrafiken även i Dalarna. För en vecka sedan drog Kalmar Länstrafik, KLT, i nödbromsen och aviserade nerskärningar på grund av höjda drivmedelspriser. Nu tornar orosmolnen upp sig även i Dalarna. För varje krona som drivmedelspriserna ökar stiger årskostnaderna för Dalatrafik med cirka femton miljoner kronor. Och hittills i år har dieselpriset ökat med omkring 1,70 per liter.

Till Dalarnas Tidningar säger Dalatrafiks vd Bengt Benjaminsson på onsdagen att ytterligare biljettprishöjningar är sannolika och kanske även minskad trafik för att få ekonomin i balans.

Sedan tidigare har Dalatrafik ett besparingskrav på 55 miljoner hängande över sig och nu har alltså drivmedelskostnaderna rusat i höjden.

– Det är ett tufft läge med det besparingspaket som vi redan har på 55 miljoner kronor men fullt realiserbart om alla intressenter bidrar, och ovanpå det måste vi nu ta igen de kostnadsökningar som vi fått av drivmedel prisernas uppgång. Det är en väldigt stor utmaning, säger Benjaminsson till Dalarnas Tidningar.

Taggat som: , ,

2 kommentarer »

  1. Tänk om det bara fanns något billigare att köra på….som el till exempel…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)