Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark start för Nobina

Nobinas koncernchef Magnus Rosén: Vi börjar det nya räkenskapsåret starkt. Foto: Nobina.

Bussoperatören Nobina inledde räkenskapsåret starkt med en ökning av såväl omsättning som rörelseresultat. Nobina har så kallat brutet räkenskapsår och det först kvartalet på detta omfattar perioden 1 mars – 31 maj 2019. Nettoomsättningen ökade med 16,9 procent till 2 749 miljoner kronor. Rörelseresultatet för tremånadersperioden blev 152 miljoner kronor, jämfört med 114 miljoner samma tid förra året.

– Vi börjar det nya räkenskapsåret starkt. I Sverige var utvecklingen särskilt stark i Skåne och Stockholmsregionen. I Danmark bidrog förvärvade De Blaa Omnibusser och Örslev Holding till omsättningstillväxt och bättre resultat, och i Finland stärkte vi den underliggande lönsamheten ytterligare genom fortsatta effektiviseringar. I Norge dämpades däremot resultatet av bland annat uppstart av nya kontrakt, kommenterar Nobinas koncernchef Magnus Rosén.

– Då vi har höga krav på vilka kontrakt vi vill vinna är det samtidigt positivt för den långsiktiga lönsamheten om vi fortsätter att växa. Första kvartalet har varit affärsmässigt framgångsrikt. Vi har försvarat och utökat ansvaret för att driva och utveckla kollektivtrafiken i hela Halland samt i Bollebygd och Kinna i Västra Götaland, genom kontrakt till ett värde om totalt 4,6 miljarder kronor.

– Vi har även utökat samarbetet med HSL i Helsingforsregionen och fått förtroendet att utveckla stadstrafiken i Piteå. Sammantaget innebär kontraktsvinsterna i kvartalet att vi ökar våra marknadsandelar och den långsiktiga tillväxten, fortsätter Magnus Rosén.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)