Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Med buss till fjällstugan

Vemdalsskalet. Foto: Karl Vestergård, Destination Vemdalen.

Skippa bilen och ta bussen till Vemdalsfjällen och fjällstugan. Det vill Härjedalen, Ånge och Bergs kommuner locka bilresenärer till Vemdalen att göra. Tanken är att inrätta buss- och taxilinjer från järnvägsstationen i Ånge till Vemdalen, rapporterar Sveriges Radio P4 Jämtland.

Av de många tusen personer som reser till Vemdalen använder de flesta bil eftersom få andra alternativ finns.

– Det är väldigt många som åker från Västernorrland till Vemdalen. Många av de som äger fritidshus där kommer just från Västernorrland och de tvingas ta bilen, säger Malin Fjellgren, landsbygdsutvecklare på Härjedalens kommun till SR Jämtland.

Istället vill de tre kommunerna erbjuda kollektivtrafik med buss- eller taxilinjer från Ånge station. Projektet är inledningsvis kostnadsberäknat till 3,6 miljoner kronor och nu har kommunerna sökt bidrag på 2,6 miljoner från Energimyndigheten.

Myndigheten väntas ge besked i september och i så fall kan busstrafiken komma igång till nästa sommar.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)