Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trygghetskameror på bussar får inte användas

Tar tid att handlägga.

När Västtrafik för en tid sedan upphandlade busstrafiken i Kungsbacka var ett av kraven att bussarna skulle utrustas med övervakningskameror. KE´s bussar, som vann trafiken och kör linjetrafiken i Kungsbacka, installerade också kameror i bussarna. Men det dröjer innan de får användas, rapporterar tidningen Norra Halland.

Anledningen är att när den nya dataskyddsförordningen GDPR infördes blev datainspektionen och inte länsstyrelsen ansvarig för tillstånd och tillsyn av kameraövervakning.

Bussföretaget har ansökt om tillstånd för övervakningen. Men datainspektionen behöver mellan tio och elva månader på sig för att handlägga ärendet. Under tiden är kamerorna avstängda, trots att skadegörelse på bussarna i Kungsbacka har varit ett problem sedan länge.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)