Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

28 miljoner i förlust för FlixBus

FlixBus Sverige gjorde i fjol en mångmiljonförlust, men det ska ses mot bakgrund av att företaget är i ett uppbyggnadsskede. I år har FlixBus bland annat startat flygbusstrafik mellan Stockholm och Arlanda. Foto: Ulo Maasing,.

Expressbussföretaget FlixBus Sverige gjorde förra året en förlust på 27,7 miljoner kronor enligt bolagets årsredovisning som nu har blivit offentlig. Året innan var förlusten 9,1 miljoner. Rörelseresultatet blev – 17,3 miljoner jämfört med -8,5 miljoner året innan som var FlixBus Sveriges första verksamhetsår. Omsättningen uppgick till 140,2 miljoner kronor.

Förlusten på 27,7 miljoner efter finansiella dispositioner kan verka spektakulär, men ska ses mot bakgrund av att FlixBus Sverige alltjämt är i ett uppstartskede och förluster under de första åren av ett företags verksamhet är inget onormalt. I maj förra året köpte FlixBus Swebus Express. Själva trafikverksamheten har sedan dess lagts över på busspartners och FlixBus Sverige äger inga egna bussar.

FlixBus Sverige är ett helägt dotterbolag till FlixMobility GmbH med säte i München, Tyskland som sköt till 29,7 miljoner i aktieägartillskott till det svenska bolaget.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)