Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus expanderar till Turkiet

FlixBus etablerar sig på den väldiga turkiska expressbussmarknaden. Foto: FlixBus.

Den internationella expressbussjätten FlixBus fortsätter att etablera sig på nya marknader. FlixBus förvärvar nu Turkiets ledande expressbussföretag, Kamil Koç, från det privata investmentbolaget Actera Group. Affären innebär att FlixBus ökar sin marknad dramatiskt. Kamil Koç trafikerar 61 städer över hela Turkiet och hade i fjol mer än 20 miljoner resenärer medan FlixBus hade 45 miljoner i sitt europeiska och nordamerikanska linjenät.

Affären förutsätter godkännande av konkurrensmyndigheterna och väntas bli slutförd under de närmaste veckorna.

Kamil Koç grundades 1926 och ska nu stegvis integreras i FlixBus linjenät i 28 europeiska länder och USA.

Turkiet är Europas överlägset största marknad för långväga busstrafik.

– Vi är utomordentligt glada över att kunna välkomna Kamil Koç till familjen för att starta en ny era i den turkiska mobilitetsmarknaden. Efter att ha analyserat verksamheten kommer vi att arbeta för att utöka det existerande linjenätet ytterligare och att optimera tidtabellerna i enlighet med efterfrågan, säger Jochen Engert, grundare av FlixBus och vd för moderföretaget FlixMobility.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)