Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utländska turistbussar smiter från dansk moms

Nästan hälften av de utländska turistbussar som den danska Skattestyrelsen kontrollerade en dag i förra veckan var inte momsregistrerade. Bild: Skattestyrelsen.

När den danska Skattestyrelsen en dag i förra veckan kontrollerade utländska turistbussar visade sig nästan hälften av dessa inte vara momsregistrerade i Danmark. Nu aviserar de danska skattemyndigheterna fler kontroller i framtiden.

Varje dag kör många turistbussar runt turister till den danska huvudstadens sevärdheter. Åtskilliga av dessa bussar är utländska och ska betala moms på sin turisttrafik i Danmark. Men när den danska Skattestyrelsen en dag i slutet av förra veckan kontrollerade de utländska bussarna visade sig många ha ”glömt” att momsregistrera sig för att betala dansk moms.

Totalt kontrollerades femton utländska turistbussar. Sju av dessa, motsvarande 47 procent, var inte momsregistrerade och kan nu vänta krav på att betala moms för sin trafik i Danmark. Vid en liknande kontroll förra året var endast 30 procent av de utländska turistbussarna momsregistrerade i Danmark.

– Det är orättvis konkurrens gentemot de danska bussföretagen när utländska turistbussar inte har ordning på momsen. Även om vi i år fann fler bussar än i fjol som hade ordning på momsregistreringen är det inte gott nog när bara omkring hälften av bussarna är momsregistrerade. Därför kan man se fram mot fler kontroller från vår sida, kommenterar Kenneth Joensen, direktör i Skattestyrelsen.

Totalt är 1 114 utländska företag momsregistrerade för turistbusstrafik i Danmark.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)