Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jätteleverans i Norge för Iveco Bus

Iveco Bus har i sommar levererat 217 bussar till Vy Buss i Norge. Foto: Iveco Norge.

Busstillverkaren Iveco Bus har i sommar genomfört sin största bussleverans någonsin i Norge. Det är Vy Buss, tidigare Nettbuss, som har tagit emot totalt 217 linje- och förortsbussar av tre olika typer från Iveco Bus. De första bussarna har varit i trafik sedan den 30 juni.

Bussarna ska trafikera både Nedre och Øvre Romerike, ett landskap norr om Oslo i Akershus Fylke där Ruter är trafikhuvudman. De nya bussarna sätts i trafik på ett avtal som löper på åtta år och med en förlängning på 1+1+1 år.

Samtliga bussar är av modell Iveco Crossway, men i tre olika versioner. 110 av bussarna är Crossway LE Line lågentré, treaxliga klass 2-bussar på 14,5 meters längd och med plats för 57 sittande och 52 stående passagerare., Motorn är en Cursor 9 på 360 hästkrafter.

67 av bussarna är tvåaxliga, 12,1 meter Crossway LE lågentrébussar, klass 2 och med Tector 7-motor på 320 hästkrafter. Antalet sittplatser är 45, medan ståplatserna är 39.

Slutligen ingår i leveransen 40 Crossway NF Line 2 klass 2-bussar på 13 meter och med Tractor 7-motor på 320 hästkrafter. Passagerarkapaciteten är 49 sittplatser och 29 ståplatser.

Samtliga motorversioner är godkända för HVO.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)