Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tyskland allt mer populärt

Tysk turism ökar. Riksdagshuset i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Tyskland fortsätter att stärka sin ställning inom den internatioinella turismen. Landet är också den populäraste destinationen för svenska bussturister samt ökar stadigt sina marknadsandelar inom internationell turism, visar nya siffror från den tyska statistiska centralbyrån, Statistisches Bundesamt.

Jämfört med samma period förra året ökade antalet internationella övernattningar i Tyskland under det första halvåret i år med 1,2 miljoner övernattningar till 39,8 miljoner, räknat på hotell och värdshus med minst tio bäddar.

I sommar har utvecklingen förstärkts. Den inkommande turismen till Tyskland ökade med 3,3 procent under juni i jämförelse med juni 2018.

– Det innebär att den inkommande turismen till Tyskland växer snabbare än den globala internationella turismen, och betydligt snabbare än genomsnittet för Europa, säger Petra Hedorfer, chef för det tyska turistrådet, DZT.

Hon varnar samtidigt för att betydande utmaningar stundar.

– Vi måste ställa in oss på en mer dämpad tillväxttakt på grund av en svagare ekonomisk utveckling i euroområdet, klimatdebatten, handelskonflikter och hotet lom en avtalslös brexit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)