Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdevs köp av A Björks AB klart

Johannes Kandell, ny vd för A Björks AB.

Konkurrensverket har nu godkänt Transdevs förvärv av A Björks AB, varför affären nu är genomförd. Genom förvärvet når Transdev en ställning på den svenska marknaden med en årlig omsättning på ca sex  miljarder SEK och över 6000 medarbetare. Därmed är Transdev den tredje största kollektivtrafikoperatören i Sverige.

A Björks AB består av flera olika företag och varumärken. Där ingår Björks Buss AB, Björks Buss Närke AB, VS & Perssons Bussar AB, KR Trafik AB, Siljan Buss AB, Lindbergs Buss AB, SamBus AB och BTL AB kommer nu att bli en del av Transdev. Merparten av verksamheten finns i Mellansverige.

Genom förvärvet stärker Transdevs sin ställning med nya tjänster som färdtjänst och skolskjuts samt nya delmarknader.

– Förvärvet ger oss möjligheten att expandera vårt erbjudande och komma närmare våra kunders och våra uppdragsgivares behov och förväntningar. Nu börjar vi integrationsprocessen och kommunikationen för att säkerställa att alla berörda vet hur vägen framåt ser ut. Vi ser mycket fram emot att få träffa nya kunder och samarbetspartners samt hälsa alla medarbetare välkomna till Transdev, säger Gunnar Schön, vd för Transdev.

Till en början kommer Björks att bilda ett eget affärsområde inom Transdev. Johannes Kandell har utsetts till vd för A Björks AB tillika affärsområdeschef för Björks inom Transdev. Johannes kommer närmast från positionen som anbudschef och har genom åren arbetat både som konsult och på olika chefsbefattningar inom transportsektorn.

– Jag är mycket nöjd över att Johannes axlar ansvaret för affärsområdet. Det är ett viktigt uppdrag och det krävs en bra ledare som kan skapa tydlighet i processen som nu väntar. Johannes har den erfarenhet och förmåga som uppdraget kommer att kräva, säger Gunnar Schön.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få ansvara för affärsområdet med drygt 1500 medarbetare och mer än 650 fordon. Jag ser verkligen fram emot att lära känna verksamheten och medarbetarna närmare samt påbörja vår gemensamma resa med att säkerställa våra kombinerade styrkor, säger Johannes Kandell, nytillträdd vd för A Björks AB.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Wow!! Trodde att konkurrensverket skulle dra i nödbromsen av affären?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)