Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny generaldirektör för Trafikanalys

Mattias Viklund, ny generaldirektör för Trafikanalys. Foto: VTI.

Regeringen utnämnde på torsdagen Mattias Viklund till ny generaldirektör för myndigheten Trafikanalys. Han tillträder tjänsten den 1 oktober och kommer närmast från en tjänst som avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör på Statens väg- och transportforsknings-institut (VTI), där han varit sedan 2013. Mattias Viklund har en doktorsexamen i ekonomisk psykologi från Handelshögskolan i Stockholm. Han efterträder Brita Saxton på posten.

Trafikanalys är en expertmyndighet med huvuduppgiften att med utgångspunkt i de transportpolitiska målen, utvärdera och analysera samt redovisa effekter av föreslagna och genomförda åtgärder inom transportområdet.

Myndigheten ansvarar också för att samla in, sammanställa och sprida officiell statistik om transporter och kommunikationer.

Trafikanalys har sitt huvudkontor i Stockholm samt ett kontor i Östersund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)