Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalarna utreder busstrafik i egen regi

Utreder busstrafik i egen regi.

Kollektivtrafiknämnden i Ragion Dalarna beslutade på onsdagen att utreda att ta över busstrafiken i regionen i egen regi. Initiativet till utredningen togs av Vänsterpartiet. Nu ska chefen för kollektivtrafikförvaltningen i Dalarna, Dalatrafik, utreda ett eventuellt övertagande av trafiken i egen regi.

Idag körs busstrafiken i Dalarna av Keolis och Sambus på uppdrag av Dalatrafik.

Bakgrunden till beslutet att utreda att köra kollektivtrafiken i Dalarna i egen regi är de snabbt ökade kostnaderna för kollektivtrafiken i regionen.

För nästa år vill kollektivtrafiknämnden genomföra en rad besparingar på sammanlagt 30,5 miljoner kronor. Det ska uppnås bland annat genom tuffa besparingar när det gäller skolkortens giltighet, uppsägning av avtal med SJ, ändringar av färdtjänstreglementet och färdtjänsttaxan, prishöjningar på periodkort och ändringar av skolkorten.

När det gäller uppdraget till chefen för kollektivtrafikförvaltningen om att avbryta de befintliga trafikavtalen och istället köra busstrafiken i egen regi anges besparingspotentialen till 40 miljoner kronor.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)