Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus satsar på flygplatser

FlixBus planerar att öka trafiken mellan Arlanda och Stockholm samt även börja trafikera andra flygplatser. Foto: FlixBus.

Expressbussföretaget FlixBus ökar sin satsning på transfers till och från flygplatser. Tidigare i år etablerade FlixBus trafik mellan Stockholm och Arlanda, en linje som sedan tidigare trafikeras av Flygbussarna. Satsningen på Arlandatrafiken har gett FlixBus mersmak och nu planerar företaget att erbjuda tätare trafik och att införa reguljära förbindelser till fler svenska flygplatser. 2020 kommer FlixBus och FlixTrain att skapa ett multimodalt nätverk för långdistansbussresor, tågresor och flygplatstransfer.

Det var i somras som FlixBus invigde linjen mellan Cityterminalen i Stockholm och Arlanda flygplats med avgångar var 30:e minut och med specialfolierade bussar.

Nästa steg från FlixBus blir att installera biljettautomater på Arlanda, Cityterminalen och i Västerås under vecka 44. I automaterna kan kunderna köpa resor till över 100 svenska städer och även städer utomlands som har förbindelser via Sverige.

– Även om många passagerare har FlixBus-appen installerad i mobilen, når vi med de nya automaterna även de inhemska och internationella kunderna som kanske inte vet om att vi erbjuder prisvärda resor till och från flygplatsen, berättar Peter Ahlgren, vd för FlixBus Norden.

FlixBus uppger att dess Arlandatrafik har fått många positiva kundomdömen och fortsätter att attrahera ett ökande passagerarantal. FlixBus har planer på att utöka flygplatsverksamheten under det kommande året.

– Hittills har reaktionerna varit väldigt positiva och vi arbetar för närvarande på att utöka tjänsten både vad gäller ökad turtäthet och fler flygplatser i Sverige, berättar Peter Ahlgren.

Nästa år etablerar FlixBus moderbolag tågtrafik även i Sverige. I Tyskland kör redan FlixTrain. När FlixTrain lanserades i Tyskland upplevde även bussverksamheten i FlixBus en passagerarökning.

– Med fler än 100 miljoner sålda resor globalt drar vi nytta av en stark internationell närvaro, bra varumärkeskännedom och en väletablerad bokningsplattform. Resor till flygplatser ligger därför helt i linje med våra styrkor.

– Framtiden är multimodal och vi är övertygade om att om vi på ett smart sätt kombinerar flygplatstransfer, långdistansbussar och tågtrafik, så kan vi skapa ett helhetserbjudande som ökar antalet resenärer för samtliga transportalternativ, säger Peter Ahlgren.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)