Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ingen försäljning av Arriva i år

Deutsche Bahns huvudkontor vid Potsdamer Platz i Berlin. Foto: Ulo Maasing

Det statliga tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn, DB, kommer inte att sälja eller börsnotera transportjätten Arriva i år. Det uppger nyhetsbyrån Reuters som hänvisar till fyra icke namngivna källor. Tidigare har DB övervägt en försäljning av Arriva. En rad aktörer har också visat sitt intresse för att förvärva Arriva. I början av oktober uppgavs två hedgefonder, Apollo Global Management samt Carlyle Group LP kämpa om att få köpa Arriva Group, men nu blir det alltså ingen försäljning, åtminstone inte i år.

Enligt Reuters källor har ett kapitaltillskott på två miljarder euro (21,5 miljarder SEK) till det ekonomiskt pressade järnvägsföretaget gjort en försäljning av Arriva mindre pressande. Till det kommer en osäkerhet om effekterna av Brexit, alltså att Storbritannien lämnar EU.

Enligt Reuters uppger en talesperson för DB att man kommer att informera marknaden så snart ett slutligt beslut är fattat.

Arriva har verksamhet inom buss- och tågtrafik i en rad europeiska länder, Sverige inräknat. Arriva Group har 53 000 medarbetare.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)