Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klirr i kassan för Birka Cruises

Birka Cruises har haft en stark sommarsäsong. Foto: Ulo Maasing.

Lanseringen av ett helt nytt upplevelsedäck med ny nattklubb, lobby lounge och mer shopping har gett Birka Cruises vind i seglen. Rederiet kan nu summera en sommar med marknadsandelar och nytt omsättningsrekord. Omsättningen för sommarperioden maj till augusti ökade med 15 miljoner kronor jämfört med fjolåret, vilket ger Birka Cruises ett nytt omsättningsrekord. Samtidigt har marknadsandelarna ökat med 2,63% under sommaren.

Totalt kryssade 247 000 personer med Birka Cruises under perioden maj till augusti, jämfört med 233 000 samma period förra året. Rederiets målgrupp har breddats och i linje med produktutvecklingen spenderar resenärerna allt mer ombord, uppger rederiet.

Förutom rekordomsättning och ökade marknadsandelar under sommaren så nådde bolaget all-time-high i antalet webbokningar och besök på birka.se. I juli gick 81 procent av all försäljning via webben.

– Gästerna värdesätter allt mer möjligheten att förboka sin favorithytt och sina aktiviteter vilket i kombination med en volymökningen starkt bidragit till vår ökade omsättning. Birka Cruises erbjuder förutom 21-timmars skärgårdskryssningar även unika långkryssningar på mellan två till fyra dygn till olika resmål runt om Östersjön. Genom att lägga om vårt trafikprogram har vi lyckats förlänga sommarsäsongen till att omfatta hela perioden maj till augusti.

– Årets nyhet Klaipeda sålde slut långt innan avresa och kryssningarna till Höga Kusten har blivit något av vårt signum under sommarmånaderna. Samtidigt bidrar både långkryssningar och andra specialkryssningar till att nya resenärer också upptäcker våra 21-timmars skärgårdskryssningar, säger Satu Andersson, vd för Birka Cruises.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)