Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Setra toppade stillsam september

Setra blev största bussmärke i Sverige under september.

Efter en intensiv augustimånad blev september en stillsam månad när det gäller nyregistrerade bussar i Sverige. Enligt branschorganisationen Bil Swedens statistik registrerades under månaden totalt 44 bussar (både lätta och tunga), 27,9% färre än undersa mma tid förra året då 61 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 1054 bussar, 65,2% fler än förra året, då 638 bussar registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 24 under september, 46,7% färre än under samma tid förra året då 45 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 830 tunga bussar, 103,9% fler än under motsvarande period förra året då 407 registrerades.

Här är topplistan för nyregistreringarna av tunga bussar under september i år:

Setra 15
Volvo 4
Scania 2
Mercedes-Benz 1
Temsa 1

Iveco 1

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)