Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nerskärningar stundar i Örebro län

Busstrafiken i Örebro län skärs ner. Foto: Pavel Koublek.

Busstrafiken i Region Örebro län ska skäras ner. Regionens nämnd för samhällsbyggnad går mot ett förväntat underskott på drygt 16 miljoner kronor. På onsdagen fattade politikerna i nämnden beslut om ett sparprogram i kollektivtrafiken. Nerskärningar ska göras när det gäller parallellgående busstrafik, skolskjutsar, linjer som har ett lågt resande samt servicelinjer.

Andra åtgärder blir att omförhandla skolskjutsavtal med kommunerna och en ny faktureringsmodell för färdtjänsten. Sammanlagt handlar det om besparingar på cirka 58 miljoner kronor.

– Det finns inte ekonomi att köra alla de turer som Länstrafiken kör i dag. Vi behöver därför se hur vi kan minska antalet på ett sätt som påverkar resenärerna så lite som det bara är möjligt. Därför ser vi över de turer som har få resenärer, och de där vi kör tåg och buss parallellt, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden till Karlskoga Tidning.

För bara några månader tog regionen över en stor del av linjetrafiken med buss i egen regi.

Mot bakgrund av den pressade ekonomin vill däremot politikerna i regionens nämnd för samhällsbyggnad att tidigare planer på att ta över serviceresorna i egen regi skrotas.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)