Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ryanair satsar på stora bussar

Ryanair har beställt 32 stora flygplatsbussar. Foto: Mallaghan Engineering.

Lågprisflygbolaget Ryanair satsar nu på bussar – men inte för längre transporter. Flygbolaget har i en första order beställt 32 flygplatsbussar från det irländska företaget Mallaghan Engineering som uppger att bussarna hr en kapacitet på 125 passagerare per buss. Mallaghan Engineering är en av världens ledande tillverkare av utrustning för markservice på flygplatser, bland annat cateringbilar, mobila trappor, avisningsfordon med mera och lanserar nu också bussen Mallaghan 50W, en buss som är avsedd för att transportera flygpassagerare mellan terminal och flygplan.

Enligt företaget är bussen världens kapacitetsstarkaste flygplatsbuss. För att minska vändradien har bussen styrning även på bakhjulen. fordonet kan också anpassas i hög grad till individuella kunders önskemål.

Ryanair har varit kund hos Mallaghan i mer än tjugo år men det här är första gången som lågprisbolaget beställer flygplatsbussar från företaget.

Mallaghan 50W visades nyligen på den stora fackutställningen Airport Europe i München där nycklarna till den första bussen överlämnades till Ryanair.

Ryanair uppger at man planerar att köpa fler bussar utöver de 32 nu beställda.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)