Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snabb stjärna för Tallink

MySTAR blir namnet på Tallinks nya höghastighetsfartyg. Bild: Tallink.

Om drygt två år kommer det att gå undan mellan Tallinn och Helsingfors. Då sätter Tallink in sitt nya höghastighetsfartyg på rutten.Fartyget byggs vid Raumas varv i Finland och nu har rederiet efter en namntävling beslutat att namnet på det nya fartyget ska vara MySTAR.

Rederiet ordnade under sommaren en namntävling och fick in mer än 2 800 bidrag från 30 länder över hela världen. Flest namnförslag kom helt naturligt från rederiets hemmamarknader i Sverige, Finland, Estland och Lettland. Finska sjöfartsentusiaster bidrog med flest antal namnförslag.

Vinnare blev Marietta Kähärä från Finland.

– Att välja det vinnande namnet var inte lätt, eftersom det fanns många bra förslag. I slutändan ville vi fortsätta med traditionen att våra höghastighetsfartyg är Östersjöns ”stjärnor” vilket gjorde att vi kunde minska antalet namn för urvalsprocessen. Vi valde MySTAR då det nya fartyget kommer att formas av alla som kommer att resa ombord fartyget, då alla ska kunna känna att detta fartyg är en del av dem, säger Paavo Nõgene, vd på Tallink Grupp.

Förutom de vanligaste namnen på ett fartyg fick tävlingen också mer okonventionella namnförslag för det nya fartygsnamnet, exempelvis: M/S Speedy Gonzales, Great Finland, Queen Suomi, Mega Tallsinki Express, King Kong, Megafast och många andra.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)