Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Framgångar för Mercedes´ elbuss

Mercedes-Benz har fått en betydande order på sin eldrivna stadsbuss Citaro. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses har nått nya framgångar med Mercedes-Benz batteridrivna stadsbuss eCitaro, som i Sverige också har köpts av Bergkvarabuss för trafik i Ystad och Trelleborg. I samband med att Mercedes-Benz på tisdagen levererade en order på sju eCitaro till lokaltrafiken i staden Aachen (ASEAG) fick företaget en tilläggsorder på upp till 27 ytterligare eCitaro.

Bussarna till Aachen har en total batterikapacitet på 292 kWh. Trots att ASEAG står för Aachener Straßenbahn- und Energieversorgungs-AG är det numera ett renodlat bussföretag med 101 busslinjer och cirka 71 miljoner passagerare årligen. Eftersom staden ligger nära den tyska gränsen till såväl Belgien som Nederländerna passerar flera av linjerna nationsgränser.

Totalt har ASEAG cirka 230 bussar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)