Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenssons i Saxvallen byter ägare

Svenssons i Saxvallen byter ägare. Foto: Svenssons i Saxvallen.

Det anrika bussföretaget Svenssons i Saxvallen med bas i Duved byter ägare. Företagets ägare, Jan och Anneli Svensson Wassdahl säljer företaget till Marcus Molund och Malin Magnusson. Marcus Molund är därtill delägare i ett annat bussföretag, Molunds Trafik. Enligt vad de nya ägarna uppger för Östersunds-Posten kommer Svenssons i Saxvallen att drivas vidare som tidigare med såväl fordon som personal.

Svenssons i Saxvallen är ett anrikt familjeföretag som startades 1921 och då distribuerade post med häst och vagn. Dessutom hade man en del turisttrafik. Idag har företaget tolv årsanställda och ungefär lika många ytterligare medarbetare under vinterns högsäsong. Företaget kör linjetrafik åt Jämtlands länstrafik, har trafik till skidorter, flygtransfer till Åre samt en del bussresearrangemang.

– Vi har drivit företaget i 32 år och tycker att det är dags att gå vidare nu, säger Anneli Svensson Wassdahl till Östersunds-Posten.

Svenssons försvinner inte heller från företaget i och med försäljningen. Urban Svensson blir kvar som delägare och Jan Svensson som anställd

Molunds Trafik är ett familjeföretag som etablerades redan 1978 och har sitt säte i Östersund. Företaget har ett 40-tal anställda. Företaget kör beställningstrafik, linjetrafik, färdtjänst, skolskjuts och taxi.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)