Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tyskland i topp i turismen till Sverige

Sommarsverige lockar allt fler tyskar. Foto: Ulo Maasing.

Sommarturismen från utlandet till Sverige ökar. Mest ökar den från Tyskland som i sommar svarade för flest utländska gästnätter i Sverige. Under juni – augusti ökade antalet gästnätter på hotell, camping, stugbyar och vandrarhem i Sverige med fem procent jämfört med samma period i fjol, rapporterar Tillväxtverket.

Antalet gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i Sverige var totalt 29,4 miljoner under juni-augusti. Den svenska marknaden ökade med 6 procent och den utländska marknaden steg med 2 procent jämfört med samma period året innan.

De tre sommarmånaderna står för omkring 40 procent av gästnätterna Antalet gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i Sverige var totalt 29,4 miljoner under juni-augusti. Den svenska marknaden ökade med 6 procent och den utländska marknaden steg med 2 procent jämfört med samma period året innan.

De tre sommarmånaderna står för omkring 40 procent av gästnätterna under hela året.

Gästnätterna från Tyskland ökade med 12 procent och placerar sig därmed som Sveriges största utlandsmarknad, en placering som Norge har haft under de senaste tio åren. Gästnätterna från Norge minskade med en procent.

Den tredje största marknaden är Danmark, som stod för en ökning av antalet gästnätter med 11 procent jämfört med förra sommaren. Trenden med fler gästnätter från USA håller i sig, de amerikanska gästnätterna ökade med 14 procent. USA är nu Sveriges femte största utlandsmarknad.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)