Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussresor ger skor till utsatta barn

Vy Bus4You samlar in pengar till utsatta barn tillsammans med Giving People. Foto: Vy Travel.

Expressbussbolaget Vy Bus4You fortsätter för fjärde året sitt samarbete med hjälporganisationen Giving People som arbetar för att förebygga samt motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. I år skänker Bus4You två kronor till Giving People för varje bokad resa under perioden 4 – 20 november. Pengarna är öronmärkta för att gå till vinterskor och resorna kan resultera i att fler än 300 barn kommer kunna hålla sina fötter varma i vinter.

När årets insamling är avslutad kommer Vy Bus4You ha kört in närmare en miljon kronor till Giving People under en period på fyra år.

– Det finns en kvarts miljon utsatta barn i Sverige och mörkertalet är stort. Vi samarbetar med hjälporganisationen Giving People som arbetar året runt med att förse behövande barn i Sverige med mat, kläder och en möjlighet till en trygg barndom. Hjälpen är många gånger livsavgörande för att förhindra social utsatthet, säger Anna-Karin Mooren, kommunikationsansvarig på Vy Travel som driver Vy Buss expressbussar.

Vy Bus4you räknar med att minst 300 barn ska få presentkort till att köpa vinterskor. Men för att få ut presentkort innan kylan skänker Vy Bus4You redan nu 50 000 kronor till Giving People. Resterande summa beror på antalet bokade biljetter. Ju fler resenärer desto mer pengar skänker bussbolaget. Förhoppningarna är att samla in närmare 100 000 kronor under november.

– När årets insamling är avslutad kommer vi och våra resenärer att ha kört in närmare en miljon kronor till Giving People under en period på fyra år, säger Anna-Karin Mooren.

​I samband med att resenären bokar sin biljett finns det även möjligheten att själv skänka 20 kronor till Giving People.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)