Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expressbussresor gav skor till 313 barn

Körde in till 313 par barnskor. Bild;: Vy Travel.

Närmare 100 000 kronor körde expressbussföretaget Vy Bus4You i november in till välgörenhetsorga-nisationen Giving People. Det var fjärde året i rad som Bus4You och Giving People samarbetade. I år går pengarna till 313 par vinterskor för barn som lever i fattigdom.

Två kronor för varje resa som bokades med Bus4You under perioden 4 – 20 november gick till Giving People. Totalt sett har bussbolaget och dess gäster bidragit med närmare en miljon kronor till Giving People under de fyra år man har samarbetat.

Pengarna från insamlingarna har gått till olika ändamål. Vissa år har det handlat om julmat och andra år om julklappar. I november föll valet på vinterskor till barn som lever i ekonomisk utsatthet. Årets ionsamling gav 93 900 kronor.

– Det märks att det finns en längtan att hjälpa. Barn blir så lätt utsatta och jag är glad och stolt över att vi nådde målet och att vi är med och ser till att hundratals barn kan hålla fötterna varma i år – oberoende av föräldrarnas storlek på plånboken. Detta eftersom pengarna går oavkortat till ändamålet och det värmer oss lika mycket, säger Anna-Karin Mooren, kommunikationsansvarig på Vy Travel.

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att förebygga samt motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. Organisationen levererar akut hjälp till barnfamiljer över hela Sverige

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)