Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Länstrafiken i Jämtland försvinner

Försvinner som bolag men blir förvaltning. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken i Jämtlands län AB ska avvecklas i sin nuvarande form. Det beslutade politikerna i regionfullmäktige i Region Jämtland Härjedalen på onsdagen. Från den 1 juli nästa år ska verksamheten i Länstrafiken i Jämtlands län AB föras över till en förvaltning inom regionen. Ett särskilt utskott för kollektivtrafikfrågor ska inrättas. Utskottet ska fungera som en politisk styrgrupp och bestå av fem ledamöter och lika många ersättare.

Utskottet kommer dock inte att fatta de slutliga besluten om kollektivtrafiken i regionen. Det ska, precis som idag, ligga på den regionala utvecklingsnämnden.

Själva bolaget Länstrafiken i Jämtlands län AB behålls som avtalspart och avvecklas vid en senare tidpunkt. Länstrafiken ägs till 100 procent av regionen som också är regional kollektivtrafikmyndighet.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)