Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotlandsbussar ska köra dubbelt så långt

Ska köra mycket längre. Foto: Ulo Maasing.

Samtidigt som de rättsliga turerna kring Region Gotlands senaste upphandling av busstrafik alltjämt pågår siktar regionen på nästa trafikupphandling som gäller trafiken från 2023 och tio år framåt. Regionen har som ambition att fördubbla trafikarbetet, alltså den sträcka som bussarna kör varje år. Trafiken ska öka till drygt fyra, kanske fyra och en halv miljoner kilometer om året och på de större linjerna ska turtätheten vara hel- eller halvtimmestrafik.

Politikerna i tekniska nämnden på Gotland gick på sitt möte på onsdagen inte in på var och hur utökningen ska ske, däremot var man enig om nivån. Gotland har idag ett mycket lågt resande i kollektivtrafiken.

Tanken inför framtiden är att samordna busslinjerna med skolskjutsarna.

– Det kommer kosta mer, men ambitionen är att folk ska åka mer och då kommer det att finnas en intäktssida, säger förvaltningschefen Patric Ramberg till Hela Gotland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)