Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Startklart för LandvetterExpressen

Den 2 december startar Nobina LandvetterExpressen mellan Landvetter och Borås.

Som vi tidigare rapporterat får Borås från och med nästa vecka en egen flygbusslinje till Landvetter flygplats. Trafiken startar den 2 december. Restiden blir 30 minuter och trafiken kommer att vara igång sju dagar i veckan med avgångar var 40:e minut i vardera riktningen.

Fem specialanpassade bussar kommer att trafikera linjen och tankas med 100% fossilfritt drivmedel. Samtliga bussar är utrustade med arbetsytor, USB-laddare och wifi samtidigt som det erbjuds större benutrymme och plats för bagage.

– Fungerande pendlingsmöjligheter till flygplatsen har varit efterfrågat – därför känns det extra kul att äntligen starta. Enkelt, prisvärt, hållbart och med utrymme för både dig och ditt bagage – det har varit ledmotiven. Nu ser vi fram emot att hälsa våra kunder välkomna ombord på LandvetterExpressen och Borås egen flygbusslinje, säger John Strand, kommersiell chef på Nobina Sverige.

I Borås stannar bussen vid Viareds Företagspark, Resecentrum, Söderbro, Åhaga och vid Högskolan.

På uppdrag av Västtrafik kör Nobina stadstrafiken i Borås och sedan trafikstarten 2017 har frågan om en fungerande flygbusslinje varit levande bland kunder och medarbetare, uppger Nobina.

Biljetter går att köpa ombord på bussen eller på Landvetterexpressen.se. Biljettpriset för vuxna blir 119 kronor för enkelbiljett oc 189 för returbiljett. Enkelbiljett för barn kostar 79 kronor och klippkort för 20 resor kostar 1 499 kronor.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)