Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trygghet viktigast för kvinnor, punktlighet för män

Tryggheten är viktig för kvinnor när det gäller kollektivtrafik. Foto: Ulo Maasing.

För många kvinnor är trygghet den viktigaste frågan när det gäller kollektivtrafiken medan männen värderar punktlighet högst. Det är några av resultaten av den enkät som Region Halland genomförde i somras inför arbetet med ett nytt trafikförsörjningsprogram i regionen. Drygt 1200 hallänningar deltog i den digitala enkäten. Nu har regionen ställt samman de svar och synpunkter som kom in.

Många kvinnor värderar tryggheten kring kollektivtrafiken högst. Svaren beskriver bland annat hur viktigt det är att känna trygghet till och från hållplatserna/bytesplatserna och att mer belysning skulle öka tryggheten på mörka gator och vid ensligt belägna hållplatser. De män som svarade på enkäten värderade punktligheten högst.

Önskemål som fördes fram är ett ökat turutbud, pendlarparkeringar och cykelgarage i anslutning till bytespunkter och hållplatser samt ett gemensamt, länsöverskridande biljettsystem.

Synpunkterna från hallänningarna ska nu användas för att ta fram ett nytt trafikförsörjningsprogram som beskriver hur kollektivtrafiken i HJalland ska utvecklas under perioden 2020 – 2024 med utblick till 2040 – 2050.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)