Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bilpooler nästa för FlixBus

Samåkning i bil nästa för FlixBus. Foto: FlixBus.

Den internationella expressbussjätten FlixBus´ moderföretag FlixMobility har lanserat en ny bilpoolstjänst, FlixCar, som kompletterar FlixBus och FlixTrain. Det senare trafikerar sedan flera år tyska järnvägar och kommer till Sverige under 2020. Lanseringen av FlixCar skedde i Frankrike den gångna veckan.

FlixCar tar inte ut några serviceavgifter från sina användare utan hela transaktionen sker mellan passageraren och föraren. FlixCar planerar att förenkla samåkningen genom att erbjuda en snabb bokningsprocess med bara tre klick. Användare som har tidigare samåkt via andra plattformar kan dessutom enkelt överföra sina omdömen och betyg till FlixCars plattform.

– Med FlixCar erbjuder vi resenärer en ny möjlighet att komma från A till B, vilket gör det möjligt med ett ännu tätare linjenät än bara med buss, samtidigt som vi förblir lättillgängliga och miljövänliga. FlixCar gör det möjligt för oss att utveckla vårt linjenät samtidigt som vi erbjuder resenärer fler dörr-till-dörr-resor. Näst efter en resa med FlixBus kan samåkning vara ett bra sätt för resenären att ta sig till sin slutdestination, säger Yvan Lefranc-Morin, vd för FlixBus Frankrike.

FlixCar finns än så länge endast i Frankrike och kompletterar de mer än 200 destinationer i landet som FlixBus trafikerar. Tanken är att FlixCar ska erbjuda samåkning på medellånga och långa sträckor som inte täcks väl av FlixBus linjenät.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)