Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slutkört för Östersjöexpressen

Pausar samarbete.

Kalmar Länstrafik pausar Östersjöexpressen, den direkttrafik med buss som man sedan i juni i samarbete med Connect Bus har kört på prov från Oskarshamn till Stockholm. Men samarbetet kring den aktuella trafiken upphör den 8 januari 2020. Samarbetet byggde på en utökning av Connect Bus´ kommersiella linjetrafik Västervik – Norrköping – Stockholm, ”Västerviksexpressen”. Den trafiken fortsätter dock som vanligt.

KLT räknar dock med att under våren göra en upphandling av trafiken för driftstart någon gång under hösten 2020.

I ett brev till ett antal bussföretag skriver KLT:as trafikdirektör Karl-Johan Bodell att syftet med testet innan upphandlingen var att få svar på ett antal frågor och att testet har gett KLT svaren.

Tidigare körde Connect Bus trafik mellan Västervik – Norrköping – Stockholm (Västerviksexpressen). Från och med den 17 juni utökades den kommersiella trafiken till att även gälla sträckan Oskarshamn – Västervik och hela trafiklinjen döptes därmed om till Östersjöexpressen. Men den 8 januari är det slut. I alla fall tills vidare.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)