Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expressbussresor ger klappar till tusen barn

Körde in julklappar till mer än 1000 barn som lever i fattigdom. Foto: Vy.

Över 1 000 barn som lever i fattigdom får en julklapp att öppna i år tack vare expressbussresenärer. För fjärde året i rad körde bussbolaget Vy Bus4You i år in pengar till välgörenhetsorga-nisationen Giving People. Fem kronor för varje bokad resa mellan 9–22 december gick till Giving People. Pengarna har oavkortat gått till julklappar och julmat till behövande familjer.

Årets insamling bidrog till att 1049 barn får en julklapp i jul då 314 700 kronor samlades in. Totalt har bussbolaget och dess gäster bidragit med närmare en 1,4 miljoner kronor till Giving People under en period på fyra år.

I fyra år har Vy Bus4you samarbetat med Giving People i och gjort olika insamlingar som alla oavkortat gått till Giving Peoples verksamhet. Förra månaden bidrog bussbolaget till att 313 barn fick vinterskor, då 93 900 kronor skänktes. I december var målet att minst 1000 utsatta barn skulle få en julklapp och julmat ­­– ett mål som även denna gång nåddes.

– – Det känns oerhört skönt att veta att vi bidrar till att så många familjer faktiskt kan ge sina barn en julklapp och att de kan servera något extra gott på julafton. Tack till alla er som valt att resa med Vy Bus4You och på andra sätt engagerat er i insamlingen. Tillsammans nådde vi målet, säger Anna-Karin Mooren, marknadschef på Vy Travel.

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att förebygga samt motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. Organisationen levererar akut hjälp till barnfamiljer över hela Sverige.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Fint initiativ av bussbolaget. Tråligt att de inte gjorde bättre bakgrundskontroll av ”Giving People”. En granskning som Sveriges Radio gjort visar att organisationen delat ut endast en liten del av insamlade medel till de mottagare man säger sig vilja hjälpa. Läs gärna på http://www.sverigesradio.se

    Heder åt Vy! En fin tanke – återstår att hoppas att Vys bidrag var ett undantag från roffarfasonerna och att barnen verkligen fick välbehövliga vinterskor

    Skäms Giving People! som ägnat sig åt intern administration och förmodligen vilseledande marknadsföring..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)