Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fossilfritt till fjällen

Kör fossilfritt till fjällen. Foto: Fjällexpressen.

Från och med den här vintersäsongen körs Fjällexpressens bussar fossilfritt. Samtliga ordinarie bussar som går i trafik för Fjällexpressen tankas med HVO100 (Hydrerad Vegetabilisk Olja). Bussarna som drivs med HVO känns igen genom att de är designade med Fjällexpressens logotyp och med en logotyp för HVO.

– Allt fler märker hur bekvämt och smidigt det är att ställa bilen hemma och istället ta bussen till skidorten. Att välja bussen som färdmedel är redan ett bra miljöval och genom att tanka våra bussar med HVO100 kan vi nu erbjuda en överlägset klimatsmart resa till den svenska fjällvärlden och Trysil, säger Simon Sandberg, marknadschef på Bergkvarabuss AB som äger och driver Fjällexpressen.

Fjällexpressen går från Stockholm, Göteborg och Malmö via flera orter, till den svenska fjällvärlden och Trysil.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)