Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gigantisk elbussatsning kampanjlöfte i Storbritannien

Elbussar har blivit ett slagträ i den brittiska valkampanjen. Foto: Ulo Maasing.

Bara någon dag innan det brittiska parlamentsvalet har ett av partierna, Labour, fört in elbussar i valkampanjen. På måndagen gick partiet ut med ett löfte om statligt stöd på fyra miljarder pund, drygt 50 miljarder SEK, för att ställa om de ungefär 35 000 bussarna i engelsk kollektivtrafik till eldrift senast 2030.

Idag är färre än 700 bussar i England eldrivna. Britterna går till valurnorna denna torsdag.

Den utlovade satsningen på elbussar är det senaste löftet i en rad åtgärder som Labour har utlovat för att förbättra busstrafiken i England., Partiet lovar att stoppa nerskärningar i busstrafiken och åter etablera 3 000 busslinjer som har dragits in, likaså att ekonomiskt stödja etableringen av nya linjer, sänka biljettpriser med mera.

Redan tidigare har partiet lovat stora satsningar på elektrifiering av biltrafiken, bland annat med laddstationer för 3,6 miljarder pund och räntefria lån på upp till 33 000 pund (414 000 SEK) till köpare av elbilar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)