Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slutkört med flygbuss till Ängelholm Helsingborg Airport

Utan flygbuss från årsskiftet. Foto: Håkan Dahlkström/Wikimedia Commomns.

Från årsskiftet blir Ängelholm Helsingborg Airport utan flygbuss. Då lägger Bergkvarabuss ner linjen, som man kör rent kommersiellt och utan något stöd. Anledningen till nerläggningen är dålig lönsamhet, uppger företaget.

Bergkvarabuss har trafikerat linjen sedan 2005. De senaste åren har antalet resenärer minskat och flygbusslinjen har gått med förlust. Under sommaren 2019 genomförde företaget en rationalisering av trafiken där antalet avgångar minskades och anpassades till SAS ankomster och avgångar. Men det hjälpte inte och nu läggs därför trafiken ner.

Bergkvarabuss uppger att företaget utan framgång har undersökt möjligheten till en eventuell medfinansiering av flygbusstrafiken hos olika aktörer, däribland Ängelholm Helsingborg Airport, berörda flygbolag och kommuner, med flera.

– Det är tråkigt att behöva lägga ned flygbussförbindelsen till Ängelholm Helsingborg Airport. Verksamheten har inte varit lönsam under en längre tid, vilket vi inte längre kan blunda för. För att kunna fortsätta erbjuda ett klimatsmart resealternativ till och från flygplatsen så har vi undersökt möjligheten till en medfinansiering av trafiken. Dessvärre har vi inte fått någon positiv respons, säger Johan Lundqvist, Regionchef Syd, Bergkvarabuss.

Den 30 december körs den sista turen med flygbussen till Ängelholm Helsingborg Airport.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)