Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Premiär för första fullelektriska linjen i Jönköping

På söndag startar Jönköpings första fullelektriska busslinje. Bild: Jönköpings Länstrafik.

Jönköping får på söndag sin första fullelektriska busslinje när all trafik på linje 17 i staden ska börja köras med elbussar. Samtidigt förlängs linjen och får utökad turtäthet. Bussarna får också en ny design invändigt med bland annat en hörnsoffa längst bak.

I samband med etableringen av linjen har Jönköpings Länstrafik samarbetat med flera andra parter: Jönköpings Kommun, Jönköping Energi och Asecs, det vill säga det stora shoppingcentrat på det tidigare A6-området i staden.

– Det ska bli roligt att äntligen få sjösätta det här projektet som blivit till verklighet tack vare en mycket bra dialog mellan alla inblandade. Det här är en del i vår satsning för ett mer hållbart resande, säger Marcus Eskdahl (S), regionråd och ordförande i nämnden för trafik, infrastruktur och miljö.

– Det här projektet känns mycket positivt och är i linje med Jönköping Energis vision kring hållbarhet och att vara en god kraft för Jönköping. Vi tillhandahåller laddinfrastrukturen och bidrar till ett mer hållbart resande, säger Mats Weidman (Mp), ordförande i Jönköping Energi.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)