Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbussar från Volvo till Luxemburg

En av de elhybridbussar som Volvo tidigare har levererat till AVL i Luxemburg laddas. Foto: Smiley.toerist/Wikimedia commons.

Luxemburgs huvudstad, med samma namn som storhertigdömet, beställer 17 fullelektriska bussar från Volvo Bussar. Leveranserna sker senare i år. Ordern omfattar också en option om ytterligare åtta elbussar. Tre busstillverkare konkurrerade om ordern.

– Vi begärde att anbudsgivarna skulle ställa upp med ett testfordon innan vi avgjorde upphandlingen. Endast Volvo gjorde den ansträngningen, säger Patrick Goldschmidt, den politiker i huvudstaden som är ansvarig för mobilitet och transporter till den lokala dagstidningen Luxemburger Wort.

Det är det kommunala bussföretaget i staden Luxemburg, Autobus de la Ville de Luxembourg (AVL), som ska använda bussarna i stadstrafiken. Sedan tidigare har AVL ett antal elhyubrider från Volvo i sin vagnpark.

Ett annat bussföretag i storhertigdömet, Sales-Lenz, har sedan några år el- och elhybridbussar från bland andra Volvo i sin vagnpark.

Beställningen från AVL ingår i Luxemburgs arbete med att gradvis ställa om hela bussflottan till utsläppsfria bussar.

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)