Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vy Bus4You expanderar – startar expressbuss Eskilstuna – Arlanda

Vy Bus4You startar expressbhusstrafik Eskilstuna – Arlanda den 30 mars. Foto: Vy Bus4You.

Expressbussföretaget Vy Bus4You utökar sin verksamhet i Eskilstuna och etablerar en expressbusslinje till Arlanda flygplats. Det betyder att Eskilstuna totalt får 130 avgångar per vecka till och från Arlanda flygplats och att tio nya arbetstillfällen skapas. Den 30 mars startar den nya linjen. För en tid sedan blev det klart att Vy köper Flygbussarna från Transdev, men det här är en trafik som Flygbussarna inte har kört.

– Eskilstuna ligger bra till geografiskt sett med tanke på närheten till Stockholm och är dessutom sammankopplat med linjerna som går via Örebro, Karlstad och Oslo. Nu kan vi även erbjuda expressbussresor till Arlanda flygplats och om denna satsning faller väl ut kommer vi kunna utöka turerna ytterligare, säger Robert Nyberg, vd på Vy Travel.

Vy Bus4You erbjuder även kopplingar med SJ-tågen i Eskilstuna och förbättrar pendlingsmöjligheterna för Eskilstunaborna.

– Vi kommer ha anslutningar med tågen i Eskilstuna och framför allt expressbussar till Arlanda flygplats. Detta innebär att resealternativen till och från Eskilstuna förbättras, vilket förmodligen höjer hela stadens attraktionskraft då det blir lättare att pendla på ett bekvämt och prisvänligt sätt, säger Robert Nyberg.

Vy planerar att anställa drygt 10 personer stationerade i Eskilstuna. Det rör sig främst om en depåansvarig samt bussförare.

​– Hälften av dessa anställningar kommer vara heltid och den andra hälften är behovsanställningar, säger Robert Nyberg.

Resorna till och från Eskilstuna är kopplade samman med Vys övrigas linjenät av expressbussar. Från och med trafikstarten den 30 mars går det att resa till Örebro, Karlstad, Oslo, Stockholm och Arlanda flygplats. Utöver det kan man resa till Kristinehamn, Karlskoga, Arboga, Arvika, Ludvika, Fagersta, Söderbärke och Smedjebacken med Vy Bus4You.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)