Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

75 förare i ett län anmälda för mobilanvändning

De bussförare som kör åt Länstrafiken Örebro blev förra året anmälda 75 gånger därför att de använt mobiltelefon samtidigt som de körde. Det visar siffror som SvT Nyheter Örebro har tagit fram efter att ha gått igenom alla klagomål som under 2019 kom in till länstrafiken.

I anmälningarna berättar resenärer om hur bussförare talar i mobiltelefonen under färd, ofta utan handsfree. De skickar också textmeddelanden eller ser på sociala medier. I anmälningarna uppger också flera resenärer att bussen körts vingligt eller att föraren har missat hållplatser.

Flest anmälningar har kommit in mot förare hos Nobina. Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef i Region Örebro, förklarar det med att Nobina körde en mycket stor del av busstrafiken i Örebro län under förra året.

Om siffrorna mer generellt säger Fredrik Eliasson:

– Det är överhuvudtaget inte acceptabelt. Jag tycker det är alldeles för mycket, men det är ändå en mycket liten andel av de bussturer som utförs. Jag känner mig säker på att de allra flesta bussförare tycker att det här är ett väldigt olämpligt beteende.

– Både vi och trafikföretagen är överens om att vi måste få bort det här beteendet, säger Fredrik Eliasson till SvT Nyheter Örebro.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)