Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania Sverige dubblade bussförsäljningen

Henrik Eng, försäljningsdirektör för bussar på Scania Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Fjolåret blev ett rekordår för Scania Sverige. Försäljningen av Scaniabussar mer än fördubblades under året och på tunga lastbilar över 16 ton var Scania marknadsledande med 44,2 procent av marknaden.

Antalet registrerade Scaniabussar 2019 uppgick till 146 stycken vilket gav Scania en marknadsandel på cirka fjorton procent. Orderingången 2019 landade på en rekordhög nivå med 485 Scaniabussar sålda, vilket företaget anser ger Scania ett bra utgångsläge inför 2020.

– Det mest fantastiska är att alla bussar vi sålde 2019 går på förnybart drivmedel, där ungefär hälften är biogasbussar, vilket såklart bidrar till att skapa mer hållbara transporter i Sverige. Vi har också introducerat de första modellerna i Scanias nya bussgeneration, vilka är fullt elektriska stadsbussar, säger Henrik Eng, försäljningsdirektör för bussar på Scania Sverige.

Aldrig någonsin har det registrerats lika många tunga fordon i Sverige som under 2019. Marknaden för lastbilar på över 16 ton i Sverige ökade med 7,2 procent under 2019 (jämfört med 2018), och nådde totalt 6652 registrerade fordon. Scania Sverige blev marknadsledare med 44,2 procent av nyregistreringarna.

Under 2019 levererades också 157 Scaniamotorer, industri, marin och genset, där en av de större mottagarna var svenska försvaret.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)