Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Blipp i Helsingborg

Från och med idag kan man betala bussresan i Helsingborg genom att blippa sitt betalkort. Foto: Skånetrafiken.

I ytterligare en skånsk stad blir det från och med idag, torsdag, enklare att ta bussen. Detta genom att Skånetrafiken inför möjlighet att blippa på stadsbussarna i Helsingborg. Det betyder att alla som reser i staden nu kan betala sin resa genom att hålla fram sina vanliga betalkort mot en läsare i bussen.

Tack vare blippa slipper du nu att förbereda dig och kan bara kan gå ombord, säger Mariell Hallenhed, produktägare Blippa, Skånetrafiken och fortsätter:

– Med blippa inför vi nu en tjänst som hundratusentals Londonbor redan använder i sin egen tunnelbana och ombord på alla bussar. I och med detta är Skånetrafiken först i Norden med att införa blippa.

I Trelleborg och Hässleholm är blippa redan infört. Utrullningen i övriga städer – Malmö, Lund, Kristianstad, Eslöv, Ängelholm, Landskrona och Ystad – sker löpande under januari.

Den som blippar betalar alltid för en enkelbiljett för vuxna och reser fritt under en timme. Biljettpriset är 27 kronor och resan är kopplad till resenärens betalkort. Den som blippar två gånger inom 24 timmar får automatiskt en 24-timmarsbiljett till samma pris som två enkelbiljetter.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)