Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största grossistföretaget inför garanti om lägsta pris

Lovar lägsta pris: Göran Grell, vd för RK Travel Group.

Konkurrensen bland grossistföretagen i bussbranschen vässas nu avsevärt. Nordens största gruppresegrossist, RK Travel Group, inför en lägsta-prisgaranti, Prismatch. Garantin innebär att RK:s kunder alltid ska erbjudas marknadens lägsta pris.

RK uppger att man dominerar marknaden stort och att övriga direkta konkurrenter tillsammans har cirka femton procent av RK:s volymer.

– Men att vara störst medför alltid en risk att man förlorar sin spänst och nyfikenhet. Det förpliktigar också, säger Göran Grell, vd för RK Travel Group.

– För att på ett positivt sätt stressa oss själva att förbli framåtlutade, inför vi från och med årsskiftet på eget initiativ Prismatch.

För att genomföra en Prismatch kommer RK vid behov att efterfråga ett underlag som styrker att man ligger fel i pris och att det är likvärdiga paketarrangemang och produkter som RK jämförs med.

– Prismatch är en lägsta-pris-garanti till RK:s kunder att de alltid ska erbjudas marknadens lägsta pris. Det sätter ett positivt tryck på våra egna inköpare och skapar en trygghet för våra kunder.

– Prismatch förändrar inte världen, men det tvingar oss att alltid ha bäst pris så att våra kunder kan slåss med de bästa i branschen, säger Anders Nord som är operativ chef på RK Travel Group.

– I dagens snabbrörliga resemarknad där Revenue Managers mer och mer tar över vår vardag vet vi att detta är en välkomnad produkt.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)